Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.05.2007

Sprijin pentru aderarea Moldovei la UE

Sprijin pentru aderarea Moldovei la UE

Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, s-a intalnit cu Kalman Mizsei, reprezentantul special al UE pentru R. Moldova, ocazie cu care a reiterat sprijinul neconditionat pentru eforturile sincere ale acestui stat de a adera la Uniune, informeaza MAE. Discutiile dintre Adrian Cioroianu si ambasadorul Kalman Mizsei s-au concentrat pe evaluarea cadrului si contextului general in care se construieste in prezent relatia dintre UE si Republica Moldova, se arata intr-un comunicat MAE.

Cioroianu si Mizsei au analizat sansele reluarii negocierilor in format 5s2 dedicate solutionarii problemei transnistrene, intrerupte de mai bine de un an.

"A fost acordata atentie evolutiilor recente in procesul de reglementare a problemei. Ministrul Adrian Cioroianu a evidentiat necesitatea identificarii in mod transparent a unei solutii durabile si echitabile, care sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova. Aceasta a fost prima vizita la Bucuresti a Reprezentantului Special Kalman Mizsei, de la preluarea mandatului in martie 2007", se mai arata in comunicat.

Sursa: Romania Libera

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus