Trimite e-mail | Printeaza
20.04.2007

Serviciul de presă al MAEIE

Astăzi, 19 aprilie, la Belgrad (Serbia), a avut loc cea de-a XVI-a Reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN).

În contextul reuniunii, Miniştrii Afacerilor Externe OCEMN au apreciat înalt realizările obţinute de Organizaţie pe parcursul Preşedinţiei Serbiei, s-au expus asupra mecanismelor necesare pentru dezvoltarea cooperării OCEMN cu Uniunea Europeană, precum şi au discutat elementele pregătitoare pentru organizarea cu succes a Summit-ului Şefilor de State al OCEMN, preconizat pentru 25 iunie 2007 la Istanbul (Turcia).

Summit-ul OCEMN a marcat aniversarea a 15-a de la fondarea OCEMN, Preşedinţii statelor din regiunea Mării Negre urmînd să adopte domeniile prioritare de cooperare în regiunea Mării Negre pentru următorii 10-15 ani.

În cadrul reuniunii, dl Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, de rînd cu Miniştrii Afacerilor Externe OCEMN, au semnat Memorandumul de Înţelegere pentru dezvoltarea coordonată a Şoselei de Centură a Mării Negre şi Memorandumul de Înţelegere privind dezvoltarea Transportului pe Marea Neagră. Cu ocazia semnării Memorandumului de Înţelegere pentru dezvoltarea coordonată a Şoselei de Centură a Mării Negre, la Belgrad a demarat Caravana Şoselei de Centură a Mării Negre, care include 12 camioane din fiecare stat membru OCEMN şi va traversa timp de o lună toate statele participante, urmînd să sosească în Republica Moldova la 28 aprilie 2007.

Totodată, în cadrul reuniunii, Republica Serbia a transmis preşedinţia OCEMN Republicii Turcia, care va exercita mandatul timp de jumătate de an.

Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de către domnul Valeriu OSTALEP, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Serviciul de presă al MAEIE19 aprilie 2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus