Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2021

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a discutat agenda bilaterală cu Steven Fisher, ambasadorul britanic la Chișinău

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a discutat agenda bilaterală cu Steven Fisher, ambasadorul britanic la Chișinău

Premierul interimar Aureliu Ciocoi și ambasadorul britanic, Steven Fisher, au discutat la MAEIE agenda de cooperare bilaterală și modalitățile de intensificare a contactelor politice în contextul platformei de Dialog Politic şi Strategic de nivel înalt, constituit urmare a semnării la sfârșitul anului trecut a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerţ și Cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Șeful diplomației moldovene a menționat caracterul avansat, de parteneriat strategic al relației bilaterale, care urmează a fi punctual consolidat prin diversificarea inițiativelor economice şi comerciale. Concomitent, diplomații s-au referit la necesitatea desfășurării pe parcursului anului curent a consultărilor politice între ministerele de externe ale ambelor țări.

Poreivit MAEIE, ambasadorul Steven Fisher a informat șeful Executivului cu privire la decizia autorităților de la Londra de a transfera suma de 456,068 lire sterline, mărimea fondurilor reținute pe conturile bancare deținute de către cetățeanul Republicii Moldova, Luca Filat. Returnarea sumei menționate, în conformitate cu prevederile Convenției ONU împotriva corupției va fi realizată către autoritățile relevante ale Republicii Moldova, pentru proiectele în beneficiul cetățenilor. Aureliu Ciocoi a salutat decizia autorităților britanice, fiind convenită discutarea între instituțiile relevante competente despre mecanismul exact prin care aceste fonduri să fie transferate în țara noastră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus