Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.02.2021

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Ambasadorul UE, Peter Michalko

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Ambasadorul UE, Peter Michalko

În cadrul întrevederii de astăzi a prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi cu Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko au fost abordate evoluțiile recente de pe agenda bilaterală a dialogului RM-UE.

Ambasadorul Michalko a relatat despre rezultatele preliminare ale misiunii de formulare a Programului Indicativ Multianual 2021-2027, document de planificare strategică a asistenței europene destinate Republicii Moldova. Unul din domeniile prioritare în acest sens va constitui sectorul economic. De asemenea vor fi sprijinite procesele de bună guvernare și supremație a legii, transformare digitală, politicile de mediu, promovarea societății inclusive.

La rîndul său, Aureliu Ciocoi a subliniat importanța avansării reformei cuprinzătoare în sectorul justiției și combaterii corupției, drept una din condițiile de bază pentru înregistrarea progresului în celelalte domenii. De asemenea, Premierul Ciocoi a accentuat necesitatea ridicării semnificative a calității studiilor în sistemul de învățămînt al Republicii Moldova.

 În altă ordine de idei, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la situația epidemiologică și eforturile în ceea ce privește accesarea stocului de vaccin anti-COVID-19. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a exprimat mulțumiri pentru asistența acordată de UE în combaterea pandemiei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus