Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.02.2021

Codul Electoral ar urma să fie completat cu o secțiune nouă — ”particularitățile organizării și desfășurării alegerilor în UTA Găgăuzia”

Codul Electoral ar urma să fie completat cu o secțiune nouă  — ”particularitățile organizării și desfășurării alegerilor în UTA Găgăuzia”

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative.

Completările reflectă procedura de organizare și desfășurare a alegerilor în Adunarea Populară și a Guvernatorului (Bașkanului) Găgăuziei, autoritatea care asigură aceste alegeri, precum și mecanismul pentru asigurarea interacțiunii Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova cu Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei în chestiunile ce țin de registrul alegătorilor.

De asemenea, proiectul prevede modificări la Legea privind sistemul unic de remunerare în sfera bugetară, cu includerea nomenclatorului funcțiilor de personal ale Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei.

Inițiativa legislativă în cauză aparține unui grup de deputați ai fracțiunii parlamentare PSRM.

Potrivit autorilor, proiectul urmărește armonizarea legislației Republicii Moldova și formarea unui sistem funcțional de gestionare a proceselor electorale, la nivelul UTA Găgăuzia.

Punerea în aplicare a proiectului de lege nu necesită alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Republicii Moldova.

Proiectul va fi înaintat spre dezbateri în plenul Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus