Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.01.2021

Lucrările de construcție a podurilor și podețelor pe drumul național M3 Porumbrei-Cimișlia – în proces de execuție

Lucrările de construcție a podurilor și podețelor pe drumul național M3 Porumbrei-Cimișlia – în proces de execuție

Lucrările de construcție a 19 km, parte a drumului național M3 Porumbrei-Cimișlia, aflate în proces de execuție, au fost conservate parțial pentru perioada rece cu reluarea acestora în primăvara anului 2021. La moment, se desfășoară doar lucrări de construcție  a terasamentului, podurilor și podețelor, acestea fiind posibile în condițiile meteorologice curente.

Construcția tronsonului ce traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Iurievca, Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia arată un progres de executare a lucrărilor de peste 41%.

Lucrările de construcție a noului drum cu 2 benzi de circulație se vor încheia la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022. Reabilitarea sectorului de drum național este realizată din împrumutul de circa 30 milioane de euro, acordat din mijloacele Băncii Europene de Investiții.

Menționăm că Administrația de Stat a Drumurilor monitorizează cu regularitate starea șantierelor de lucru și conlucrează cu antreprenorii, astfel încât orice dificultate survenită să fie înlăturată operativ, iar executarea lucrărilor de construcție a drumurilor naționale să se desfășoare calitativ, în termenii contractual stabiliți.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus