Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.01.2021

Prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău

Prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău

Prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi, l-a primit pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan. Oficialii au discutat subiectele de actualitate, inclusiv în relațiile moldo-americane, cu accent pe interesul pentru implementarea proiectelor bilaterale prioritare și valorificarea potențialului Dialogului Strategic între Republica Moldova și SUA.

În cadrul întrevederii de la Guvern, Aureliu Ciocoi a exprimat aprecieri părții americane pentru susținerea în mod constant a transformărilor democratice în Republica Moldova, agenda de reforme și aspirațiile de integrare europeană. În mod deosebit a fost evidențiată asistența acordată țării noastre pentru combaterea răspândirii pandemiei de COVID-19 și redresarea social-economică.

Oficialii au făcut și un schimb de opinii privind procesele politice interne. Premierul interimar a reconfirmat determinarea actualului Guvern în exercițiu de a asigura continuitatea administrării activităților curente până la învestirea unui nou Executiv.

Potrivit MAEIE, un obiectiv primordial în acest sens se prezintă implementarea Planului național de imunizare anti COVID-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția de coronavirus, fiind înalt apreciată contribuția partenerilor străini la fortificarea sistemului național de sănătate, inclusiv al Statelor Unite ale Americii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus