Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.11.2020

Măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii COVID-19 în rândul angajaților și de susținere a mediului de afaceri, votate în prima lectură

Măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii COVID-19 în rândul angajaților și de susținere a mediului de afaceri, votate în prima lectură

Deputații au votat, în prima lectură, proiectul de modificare a Codului fiscal și altor acte legislative, prin care se vor institui noi măsuri normative pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în rândul angajaților, precum și pentru susținerea mediului de afaceri în contextul crizei pandemice.

Proiectul prevede stabilirea unui regim fiscal special pentru plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului COVID-19. Acestea vor constitui surse de venituri neimpozabile.

Cheltuielile suportate de angajator pentru testarea angajaților în vederea depistării virusului urmează a fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția confirmării documentare a acestora.

De asemenea, proiectul de lege prevede asigurarea achitării în continuare a indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 ai Agenției Naționale de sănătate Publică, NSP, instituțiilor medicale ale Ministerului Afacerilor Interne,  Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarilor, instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus