Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2020

Preşedintele Iohannis o felicită pe Maia Sandu: România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile de apropiere de UE

Preşedintele Iohannis o felicită pe Maia Sandu: România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile de apropiere de UE

Preşedintele Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. "Cetăţenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare şi apropiere de UE", a scris Iohannis, luni, pe Twitter.

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15% după numărarea a 99,86% din voturi, arată datele centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, până luni la ora 8,00, au fost centralizate procesele verbale din 2.140 din totalul celor 2.143 secţii de votare, iar Maia Sandu a obţinut 938.390 din totalul celor 1.628.370 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63%.

Contracandidatul său, actualul preşedinte Igor Dodor, care a candidat ca independent, având însă susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 de alegători, ceea ce înseamnă 42,37%, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus