Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
11.11.2020

MSMPS a asigurat achiziționarea endoprotezelor pentru anii 2020-2021

MSMPS a asigurat achiziționarea endoprotezelor pentru anii 2020-2021

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, a reușit, achiziționarea a 2854 de endoproteze (1060 de genunchi și 1794 de șold), care vor asigura realizarea intervențiilor pentru anul 2020-2021, astfel, persoanele din lista de așteptare vor avea acces la aceste servicii de sănătate.

Listele de așteptare ale pacienților pentru realizarea intervențiilor de protezare a articulațiilor mari (artroplastie de șold/genunchi/umăr) vor fi gestionate de Compania Națională de Asigurări în Medicină, prin intermediul unei platforme electronice. Astfel, va fi asigurată transparența dar și criterii clare privind includerea, excluderea din lista de așteptare.

Totodată, va fi prevăzută o modalitate de urgentare a intervențiilor în cazul prezenței indicațiilor medicale conform avizului medicului specialist din instituțiile medicale teritoriale. Noul regulament va intra în vigoare din data publicării în Monitorul Oficial.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, serviciile de endoprotezare sunt efectuate atât de instituțiile medico-sanitare publice, cât și cele private.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus