Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.09.2020

Peste 20 000 de computere vor fi transmise în școli pentru asigurarea învățământului la distanță

Peste 20 000 de computere vor fi transmise în școli pentru asigurarea învățământului la distanță

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va transmite instituțiilor de învățământ cel puțin 20.000 de laptopuri, calculatoare sau tablete până la sfârșitul acestui an. Datele au fost prezentate de către Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul briefingului de astăzi, 15 septembrie.

„Dacă e să analizăm investițiile în echipamentele electronice: computere, laptopuri, tablete în ultimii 20 de ani, atunci vom observa că ele sunt minime în raport cu  mega-solicitările pe care le avem la moment. În acest an, vom face o investiție fără precedent.”- a precizat ministrul.

Pe parcursul anului 2020, din bugetul Administrației Publice Locale și al instituțiilor de învățământ au fost achiziționate 2.216 unități de tehnică de calcul.

Cea mai mare parte de computere (11.500) vor fi achiziționate prin intermediul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de minister și finanțat de Banca Mondială. Acestea urmează să fi livrate până la sfârșitul anului curent.

Guvernul Republicii Moldova a alocat 20 mln. de lei pentru asigurarea desfășurării calitative a procesului educațional în instituțiile de învățământ general, astfel, în școli urmează să ajungă aproximativ 2500 de laptopuri, până la sfârșitul lunii octombrie.

La 1 iulie 2020, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat Campania Națională „Donează un computer pentru educație”. În contextul acestei campanii, s-au recepționat 1136 de computere, laptopuri și tablete.

În cadrul briefingului, Igor Șarov a mai subliniat că ministerul va depune în continuare efortul necesar pentru a acoperi lipsurile de echipament electronic în toate instituțiile de învățământ din țară, campania „Donează un computer pentru educație” fiind încă în desfășurare.

La moment, instituțiile de învățământ primar și secundar general  sunt dotate cu 38.059 tehnică de calcul (computere/laptopuri/tablete), dintre care 32.098 sunt utilizate în scopuri educaționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus