Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.08.2020

Guvernul a aprobat Regulamentul privind achizițiile publice de lucrări

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, regulamentul a fost elaborat în vederea  asigurării unei  gestionări eficiente a banilor publici de către beneficiari, investitori, proiectanți, antreprenori și alte părți implicate în lucrările publice (în ansamblu și în parte), cît și în scopul executării prevederilor art. II alin. (3) lit. (a) din Legea nr.169/2018 privind modificarea Legii nr.131/2015 privind achizițiile publice și Strategiei de dezvoltare a sistemului de achiziții publice pentru anii 2016-2020 (HG nr.1332/2016). De asemenea, proiectul reprezintă un act normativ secundar elaborat în scopul implementării Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice prin care se transpune Directiva 2014/24/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achiziţiile publice.

Astfel, proiectul propus stabilește condiții generale și specifice pentru achiziționarea lucrărilor, și/sau proiectarea acestora, execuția lucrărilor de construcții de orice categorie, precum și pentru lucrările de intervenție în timp la construcțiile existente (modernizări, restaurări, extinderi etc), pentru necesitățile uneia sau cîtorva autorități contractante.
Potrivit Ministerului Finanțelor, Regulamentul stabilește tehnici și instrumente pentru îndrumarea și facilitarea activității autorităților contractante în procesul de achiziție publică de lucrări, precum și prevede o schimbare a criteriilor de selectare a ofertelor de la cel mai mic preț, la cele care oferă cea mai bună valoare pentru bani, luând în considerare calitatea, costul și alți factori.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus