Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.08.2020

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a desemnat 13 câștigători ai concursului

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a desemnat 13 câștigători ai concursului

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional, condusă de premierul Ion Chicu, s-a întrunit în ședință, în cadrul căreia au fost desemnați câștigătorii Premiului Naţional 2020.

Membrii Comisiei au examinat dosarele a 34 de candidaţi participanți la concurs în domeniile știință, cultură, medicină și sport. Din numărul total al candidaților, 13 participanți au întrunit numărul necesar de voturi, fiind aleși câștigătorii Premiului Național.

Cele mai multe premii, 6 la număr, vor fi acordate specialiștilor din sectorul medical, care au demonstrat exemple de competență în lupta cu virusul Covid-19. În domeniul culturii au fost desemnați 5 câștigători și câte 1 căștigător în domeniile știință și sport.

Anterior, Ion Chicu a venit cu inițiativa, ca în acest an să fie extins numărul de laureați ai Premiului Național în domeniul medical, întrucât criza pandemică a creat presiuni pe sistemul și cadrele medicale.

Conform regulamentului, membrii Comisiei şi-au exprimat opinia prin vot secret, iar lista câştigătorilor Premiului Naţional urmează să fie aprobată în cadrul  următoarei ședințe de Guvern. În funcție de evoluția situației epidemiologice, Comisia va lua o decizie privind modalitatea de organizare a Galei Premiului Național 2020.

Premiul Naţional, în valoare de 100 mii lei, se acordă anual de Guvern în semn de recunoștință și gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanțial la promovarea imaginii țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului științific, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus