Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.07.2020

Întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de noi programe de asistență tehnică și financiară

Întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de noi programe de asistență tehnică și financiară

Întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor beneficia de noi programe de dezvoltare. Un memorandum de cooperare în acest scop a fost semnat, astăzi, de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Cele două instituții reprezentate de Iulia Costin, directorul general al ODIMM și Oxana Binzaru, directorul Regional al Fondului European pentru Europa de Sud-Est au semnat un memorandum de cooperare prin care și-au propus inițierea unor proiecte comune de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii, susținerea antreprenoriatului local și instituționalizarea educației financiare și a serviciilor conexe în cadrul ODIMM prin activități de consultanță și de consolidare a capacității.

Potrivit prevederilor Memorandumului,  ODIMM va depune eforturi pentru susținerea dezvoltării programului de educație financiară pentru ÎMM-uri, organizarea instruirilor și webinarelor prin intermediul unei platforme educaționale online, desfășurarea instruirilor pentru instituțiile financiare și pentru ÎMM-uri cu privire la avantajele utilizării instrumentelor financiare, cum ar fi garanțiile de credit.

„Astăzi mai mult ca oricând întreprinderile mici și mijlocii au nevoie de suportul nostru, de noi programe, de finanțări. De aceea, orice oportunitate de cooperare cu organizațiile internaționale pentru susținerea afacerilor locale este binevenită. Sunt sigur că această colaborare va răspunde necesităților antreprenorilor noștri în ceea ce privește sporirea capacităților antreprenoriale, networking, sprijin financiar și aplicarea instrumentelor pentru dezvoltarea unor afaceri de succes”, susține ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

„Semnarea acestui memorandum este un pas important în dezvoltarea programelor noi de asistență tehnică și financiară, care vor contribui esențial la creșterea competitivității sectorului ÎMM, încurajarea spiritului inovator și a capacităților ODIMM de a oferi servicii calitative antreprenorilor autohtoni”, a menționat Iulia Costin, directorul general ODIMM.

Markus Aschendorf, președintele Facilității de Dezvoltare EFSE, a declarat că, în colaborarea dintre EFSE și ODIMM, există un mare potențial pentru realizarea aspirațiilor comune de consolidare a sectorului ÎMM din Moldova.

„Țara este binecuvântată cu antreprenori entuziaști și muncitori, iar ODIMM a oferit deja numeroase resurse și oportunități ÎMM-urilor din Republica Moldova. Suntem siguri că această cooperare sinergică va amplifica impactul și va spori viabilitatea fiecărei afaceri și a ecosistemului, contribuind la o dezvoltare economica sănătoasă”, a afirmat Markus Aschendorf.

La rândul său, EFSE va susține dezvoltarea programului de educație financiară pentru instituțiile financiare și pentru ÎMM-uri, va  susține ODIMM în selectarea formatorilor și contractarea unei companii de consultanță pentru instruirea ÎMM-urilor și băncilor, va contribui la fortificarea ODIMM prin acțiuni de consolidare a capacității instituționale, consultanță, vizite de studiu etc., anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus