Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
01.07.2020

Guvernul a aprobat majorarea salariilor pentru personalul medical

Guvernul a aprobat majorarea salariilor pentru personalul medical

Salariile personalului medical vor fi majorate începând cu 1 septembrie 2020. Guvernul a aprobat astăzi în acest sens modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit Viceprim-ministrului Serghei Pușcuța, modificările au drept scop stabilirea sporului cu caracter specific personalului medical din unitățile autoritățile/instituțiile/structurile medicale și de asistență socială, în mărime de 30% din suma anuală a salariilor de bază pentru personalul cu drept de a beneficia de acest spor specific: „Modificarea propusă vine ca prim pas întru realizarea obiectivului de dublare a salariilor pentru personalul medical, conform etapelor: de la 1 septembrie - cu 30%; de la  1 ianuarie 2021 - cu încă 30% și în prima jumătate a anului 2021 – cu încă 40%”.

De această majorare vor beneficia cadrele medicale din:

instituțiile/subdiviziunile medicale din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciul de Informare și Securitate;
instituții de asistență socială (centre, aziluri, servicii sociale, etc.) finanțate din bugetul de stat și bugetele locale;
Agenția Națională de Sănătate Publică, Agenția Transplant, Centrul de Medicină Legală,  Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, modificarea va intra în vigoare din 1 septembrie 2020 și va avea implicații asupra circa 4500 unități de personal. Cheltuielile necesare în acest scop în sumă de 40 milioane lei au fost prevăzute în proiectul de modificare a Bugetului de stat pentru anul 2020.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus