Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.06.2020

Guvernul a aprobat constituirea Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii

Guvernul a aprobat constituirea Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii

Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat miercuri, 24 iunie curent, hotărârea cu privire la constituirea Instituției Publice „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii”. Instituția a fost creată drept urmare a reorganizării în instituție publică a „Unității de Implementrare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare” (2KR),  modificării denumirii acesteia și aprobării statutului noii entități publice.

Scopul Agenției este de a asigura continuitatea implementării și monitorizării proiectelor ce țin de dotarea tehnică a agriculturii, de a oferi suport prin furnizare de consultanță și expertize, instruire, asistență în planificarea afacerilor în sectorul agroalimentar, precum și de a facilita accesul producătorilor agricoli la tehnică și echipament agricol modern prin cumpărare, inclusiv în rate. Obiectivul fiind de a asigura creșterea producției agroalimentare competitive și modernizarea agriculturii din țara noastră.

Funcția de fondator al Instituției Publice „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii” se exercită, în numele statului, de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Unitatea de Implementrare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare” (2KR),  a fost creată în anul 2000 pentru implementarea Acordului de Grant semnat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei. Unitatea a asigurat implementarea: a) Proiectului de Dezvoltare a Sistemelor de Irigare la Scară Mică, finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului Securitate Alimentară; b) Proiectului Tranziţia la Agricultura Performantă din contul Fondului Provocările Mileniului (Compact-Moldova), finanţat de Statele Unite ale Americii; c) Proiectului Agricultura Conservativă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus