Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2020

Municipalitatea va propune cca 50 de loturi de teren spre valorificare prin licitație publică

Municipalitatea va propune cca 50 de loturi de teren spre valorificare prin licitație publică

Primăria municipiului Chișinău va înainta în perioada următoare cca 50 de loturi de teren din capitală, pentru a fi expuse la licitație piblică.

În acest sens, primarul general, Ion Ceban, a semnat o dispoziție despre instituirea unui Grup de lucru pentru identificarea și propunerea spre valorificare prin concurs a resurselor finciare, proprietate a municipiului Chișinău.

Comisia este prezidată de vicepriamrul de ramură, Victor Chironda, iar în calitate de membri figurează reprezentanți ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare și ai Direcției asistență juridică.

Conform prevederilor actului administrativ semnat de Ion Ceban, Grupul de lucru urmează să identifice în perioada imediat următoare cca 50 de loturi de teren, proprietate municipală, în vederea expunerii la licitație (superficie, dare în locațiune, vânzare/cumpărare), în condițiile legislației în vigoare.

Măsura vine din necesitatea folosirii raționale a terenurilor din domeniul public și privat, prin creșterea bazei impozabile, satisfacerea nevoilor sociale și stimularea investițiilor, în vederea asigurării realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău. 

De asemenea, săptămânal, vor fi înaintate propuneri Primarului General, pentru loturi care pot fi valorificate în termeni proximi, prin intermediul licitațiilor publice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus