Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.05.2020

Ion Chicu a avut o întâlnire cu Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova

Ion Chicu a avut o întâlnire cu Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova

Prim-ministrul Chicu a avut o întâlnire cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova. A fost făcut un schimb de opinii despre evoluția situației epidemiologice în RM și România, dar și în regiune.

Premierul a mulțumit poporului român pentru ajutorul oferit în scopul combaterii epidemiei, menționând în special misiunea medicilor și salvatorilor români. Suportul are o valoare deosebită pe motivul că a fost oferit în perioada stării de urgență și constă din echipamente și produse de primă necesitate pentru gestionarea situației epidemiologice.

Restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea epidemiei au afectat procesele economice la nivel regional și global generând contractații esențiale a PIB și au blocat activitatea unor industrii importante. Ieșirea din starea de carantină la nivel regional va presupune comunicarea și păstrarea unui echilibru prudent pentru a preveni producerea unui val de infecții.

Ion Chicu a apreciat susținerea României oferită RM în procesul de integrare europeană și și-a exprimat convingerea că relațiile bilaterale se vor dezvolta într-o manieră prietenoasă, bazată pe respect reciproc, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus