Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
20.05.2020

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 553 cazuri

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 553 cazuri

Astăzi, 20 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 24 în Transnistria. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, total teste efectuate în această zi – 1 502, dintre care primar – 1 238 şi repetat – 264.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 553 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 33 sunt lucrători medicali: medici – 3, asistenți medicali – 22, personal auxiliar – 8.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate 60 de persoane care s-au tratat de COVID-19. La fel, au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, încă 120 de persoane. Totodată, s-au tratat de COVID-19, 265 persoane din regiunea transnistreană. În total 2 953 persoane s-au vindecat.

În cadrul briefing-ului de presă, secretarul de stat, Constantin Rîmiș a informat despre înregistrarea unui focar de infecție, în cadrul secției de chirurgie și terapie intensivă din cadrul Spitalului raional Strășeni, unde s-au înregistrat 12 cazuri de infecție în rândul lucrătorilor medicali. Urmează Comisia de sănătate publică la nivel de raion să ia decizii privind măsurile care vor fi întreprinse.

Totodată, au fost prezentate informații actualizate privind focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități (adulte) Bădiceni, în cadrul căruia au fost înregistrați 115 beneficiari confirmați pozitivi la COVID-19,  dintre care 38 sunt spitalizați.  La fel, 37 angajați sunt infectați cu noul Coronavirus, dintre care 36 se află la tratament la domiciliu,  iar 1 persoană este spitalizată.

MSMPS informează despre decesul unui angajat din sistemul medical, răpus de noul coronavirus. Este vorba de Gheorghe Popa de 69 ani, din raionul Ungheni. Gheorghe Popa activa în calitate de medic-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, în trecut medic stomatolog în cadrul spitalului raional Ungheni. MSMPS aduce un ultim omagiu unui medic profesionist, cât și un manager iscusit și exprimă sincere condoleanțe apropiaţilor în legătură cu trecerea în nefiinţă a acestuia.

La data de 10 mai curent, Gheorghe Popa a fost transferat de la spitalul raional Ungheni, în cadrul  Spitalul Clinic Republican. În urma complicațiilor, acesta s-a stins din viață, la data de 20 mai (deces 225).

 Informații actualizate COVID-19 (20.05.2020)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus