Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
13.05.2020

252 cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 ore

252 cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 ore

Alte 252 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, dintre care 39 sunt în Transnistria. 251 cazuri de infecție sunt cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă).

Total teste efectuate în această zi- 1315, dintre care primar- 1086 şi repetat – 229.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 5 406 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 23 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 13, personal auxiliar – 5.

Cu privire la siuația epidemiologică din cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Bădiceni, din cei 99 beneficiari testați, 49 au fost confirmați pozitiv la infecția COVID- 19, dintre care 17 beneficiari ai Centrului sunt spitalizați la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului.

Totodată, din cei 8 angajați testați, 5 au fost confirmați pozitiv, dintre care 1 persoană urmează tratament în instituție medicală și 4 persoane sunt supuși tratamentului la domiciliu.

Toți beneficiarii și angajații sunt supuși testării, rezultatele urmează a fi prezentate.

Instituția întreprinde zilnic măsurile de sănătate publică, precum:  triajul riguros al beneficiarilor și angajaților prin termometrie; plasarea persoanelor suspecte  în izolatorul instituției; stabilirea contacților din rândul beneficiarilor și angajaților, cu asigurarea monitorizării stării de sănătate; organizarea activității personalului în ture; intensificarea regimului de igienizare și dezinfectare a încăperilor, utilajelor.

Potrivit MSMPS, în total 2176 persoane s-au vindecat de COVID-19, iar 185 au decedat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus