Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
04.05.2020

În prezent este menținut regimul de carantină în 8 localități

În prezent este menținut regimul de carantină în 8 localități

Prim-ministrul Chicu a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență. Au fost audiate rapoartele autorităților și instituțiilor publice implicate în gestionarea situației epidemiologice referitoare la măsurile întreprinse în acest sens.

Ministerul Afacerilor Interne a raportat că angajații MAI asigură procesul de monitorizare a respectării regimului de autoizolare a peste 18,8 mii de persoane.

Poliția de frontieră a înregistrat intrarea în țară a 1448 de persoane.

Poliția, carabinierii și militarii Armatei Naționale patrulează locurile publice pentru a supraveghea respectarea cerințelor de distanțare socială și prevenirea răspândirii infecției.

În prezent este menținut regimul de carantină în 8 localități: mun. Soroca, or. Ștefan Vodă, satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă, or. Glodeni, satul Brînzeni din raionul Edineț, localitățile Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, Valea Perjei din Cimișlia.

Premierul a solicitat ca IGSU să prezinte informația despre efectele ploilor și grindinei din ultimile zile.

Ministrul Dumbrăveanu a informat despre investigarea probelor preluate de la 696 de persoane, dintre care au fost confirmate 127 cazuri de infecție. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Localitățile cu cele mai multe cazuri confirmate sunt mun. Chișinău - 39, mun. Bălți - 10, raioanele Cahul - 5, Dubăsari - 4. În raioanele din stânga Nistrului au fost înregistrate 42 de cazuri de infecție.

De la începutul epidemiei au fost fost testate 21143 persoane și confirmate 4248 cazuri de infecție.

Până în prezent au fost tratați 1423 pacienți infectați de COVID-19 și a fost înregistrat decesul a 126 de persoane infectate cu COVID-19, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus