Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.04.2020

Sergiu Railean: Este vital să protejăm muncitorii. Trebuie să stabilim un mecanism de transportare graduală a angajaților la întreprinderile mari

Sergiu Railean: Este vital să protejăm muncitorii. Trebuie să stabilim un mecanism de transportare graduală a angajaților la întreprinderile mari

Pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii a avut loc o ședință online cu reprezentanții asociațiilor de business, ai Agenției Proprietăți Publice, Primăriei Municipului Chișinău, Regiei Transport Public pentru a identifica soluții de fluidizare a fluxului de călători în transport la orele de vârf.

Având în vedere că majoritatea pasagerilor sunt angajații întreprinderilor mari din capitală, s-a discutat ca agenții economici, care nu asigură transportarea organizată a muncitorilor la întreprinderi, să examineze posibilitatea corelării programului de lucru cu ale întreprinderilor din vecinătate. În acest fel, muncitorii vor circula la ore diferite și nu vor aglomera transportul public, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Regia Transport Public a municipiului Chișinău, de comun cu Agenția Proprietății Publice vor face o analiză a numărului de angajați și vor propune soluții în funcție de necesitățile identificate. Este vital să protejăm muncitorii, astfel încât, trebuie să stabilim un mecanism de transportare graduală a angajaților la întreprinderile mari din fiecare sector al capitalei, asigurând totodată și activitatea neîntreruptă a acestora. Ministerul Economiei și Infrastructurii va acorda tot suportul necesar instituțiilor implicate în asigurarea fluidizării circulației călătorilor", a menționat ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus