Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.03.2020

ANRE a avizat contractele de procurare a energiei electrice

ANRE a avizat contractele de procurare a energiei electrice

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avizat contractele de procurare a energiei electrice, între SA „ENERGOCOM”,  ÎCS „Premier Energy”, ÎCS ,,Premier Energy Distribution” SA, ÎS „Moldelectrica”, SA „RED Nord” și SA „FEE-Nord”.

Astfel, prețul pentru un kWh de energie electrică constituie 0,0499 dolari SUA, iar contractele sunt valabile pe o perioadă de 3 luni (1 aprilie - 30 iunie 2020, inclusiv) sau cu 9% mai puțin decât în anul 2019.

Menționăm că, obiectul contractelor reprezintă procurarea energiei și puterii electrice pentru acoperirea consumului tehnologic și a pierderilor de energie electrică din rețelele electrice de transport, de distribuție, dar, și pentru acoperirea necesităților de consum.

Potrivit unui comunicat al ANRE, conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 4 din 24 martie 2020 care a instituit derogări de la principiul transparenței și nediscriminării la încheierea contractelor stabilite la art. 68 alin. (8) al Legii nr. 107/2016 cu privire la energia electrică, a fost instituită o procedură specială de procurare a energiei electrice pe perioada stării de urgență, prevăzută expres la pct. 17-19 din Dispoziție. Astfel, SA „ENERGOCOM”,  i-a fost impusă obligația de serviciul public de furnizare a energiei electrice cu acoperirea a 100% din necesitatele furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor de sistemelor de distribuție și operatorului sistemului de transport și altor participanți ai pieței de energie electrică dintr-o singură sursă pentru o perioadă de 3 luni cu posibilitatea prelungirii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus