Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.03.2020

Ministerul Economiei și Infrastructurii a creat un Task Force Grup pe soluții economice anticriză

Ministerul Economiei și Infrastructurii a creat un Task Force Grup pe soluții economice anticriză

Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu Ministerul de Finanțe și Banca Națională au creat, astăzi, un grup Task Force Grup pentru consultarea setului de măsuri privind atenuarea impactului negativ al crizei pandemice asupra economiei naționale.

În cadrul unei video conferințe, reprezentanții acestor instituții au optat pentru un plan de acțiuni consolidat, care să fie structurat pe termen scurt, mediu și lung și care să includă politici de intervenție atât imediate, cât și pentru perioada post-criză pe trei componente de bază: politici monetare, fiscale și structurale.

În intervenția sa, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a menționat că până la ora actuală au fost anunțate mai multe măsuri de ordin fiscal și financiar-bancar, însă e necesar de a elabora o proiecțiune a măsurilor pentru restabilirea economiei cu o abordare pragmatică a politicilor macroeconomice. 

Ministrul Railean a evidențiat că acestea trebuie să fie realiste și fezabile, să ofere suport mediului de afaceri prin mecanisme și instrumente concrete, inclusiv prin programe de stat de subvenționare a companiilor afectate și pentru a atenua riscurile șomajului tehnic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus