Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.03.2020

Prim-ministrul a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale

Prim-ministrul a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale

Ion Chicu a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale. A fost audiată informația despre evoluția situației epidemiologice, măsurile întreprinse și cele recomandate pentru a administra criza epidemiologică și a atenua efectele ei.

Ministrul Dumbrăveanu a anunțat despre confirmarea a încă 28 de cazuri de infectare din 134 probe investigate. 25 cazuri de transmitere locală și 3 cazuri de import a infecției - 2 din Franța și 1 din România.

Ministrul Voicu a raportat acțiunile realizate de structurile MAI și măsurile planificate. În ultimele 24 de ore în RM au intrat 1743 de persoane - cetățeni ai RM și 787 de cetățeni străini. 884 de persoane au intrat in țară prin punctele de frontieră cu România, 549 prin punctele de frontieră cu Ucraina și 310 prin Aeroportul Internațional Chișinău. Forțele Inspectoratului General de Poliție sunt implicate în procesul de monitorizare a respectării regimului de autoizolare. Până la ora 15:00 au fost verificate 6019 persoane. 9 persoane au încălcat regimul de autoizolare și au fost documentate. Au fost identificați și documentați 2 agenți economici, care funcționau contrar restricțiilor impuse de CSE.

Pe 26 Martie au fost organizate o cursă din Moscova spre Chișinău și una din Istanbul. Din Istanbul au venit 155 de cetățeni ai RM, iar cu nava care urmează din Moscova vor ajunge 180.

Evoluția cantitativă a cazurilor confirmate de infecție denotă necesitatea întreprinderii unor măsuri restrictive mai dure, care pot determina oamenii să reducă mobilitatea și probabilitatea de transmitere a infecției, or a fi infectat. Membrii CSE au discutat un set de măsuri menite să susțină atingerea obiectivelor formulate.

În acest sens Comisia a adoptat Dispoziția numărul 5, care poate fi găsită aici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus