Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
22.03.2020

în Republica Moldova sunt confirmate 80 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 23 938 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de medicii de familie

în Republica Moldova sunt confirmate 80 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 23 938 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de medicii de familie

La ora actuală, în Republica Moldova sunt confirmate 80 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 34 cazuri de import, 44 cazuri de transmitere locală și 2 cazuri confirmate în regiunea transnistreană. Din cele 80 cazuri confirmate, avem 2 cazuri tratate și 1 caz de deces. Alte 102 persoane sunt internate în instituțiile medico-sanitare cu suspecție la COVID-19.

Evoluția stării de sănătate a persoanele adulte internate cu COVID-19 este: 7- stare gravă, 4- stare satisfăcătoare, 58 - stare medie. Starea de sănătate a celor 8 copii internați este de gravitate medie. Starea femeii gravide internate la spital cu COVID-19 este satisfăcătoare și nu există nici un risc pentru făt.

Menționăm că în ultimele 24 de ore în țară au intrat 1252 de persoane și toate persoanele au îndeplinit fișele epidemiologice. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au aplicat 24 de amenzi persoanelor fizice și 19 amenzi persoanelor juridice, în legătură cu nerespectarea măsurilor privind prevenirea și controlul COVID-19.

Pe teritoriul țării, 23 938 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de medicii de familie.

Persoanele care efectuau procedura de dializă pe teritoriul României (Iași)  vor  primi tratamentul respectiv în Republica Moldova, la prestatorii serviciilor de dializă contractați de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Viorica Dumbrăveanu a menționat că acești pacienți fac parte din grupul de risc și sunt îndemnați să se abțină de la călătorii în afara țării.

La fel, pentru lucrătorii medicali din cadrul instituțiilor medicale strategice și ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care locuiesc în suburbiile orașului Chișinău, va fi organizat transport centralizat pentru a ajunge la locul de muncă și respectiv acasă. 
 

La Linia Verde a ANSP, pe parcursul ultimelor 24 de ore, au telefonat circa 110 persoane. Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19!

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus