Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2020

Guvernul a aprobat și va prezenta Parlamentului spre examinare proiectul de Hotărâre a Parlamentului privind declararea stării de urgență

Guvernul a aprobat și va prezenta Parlamentului spre examinare proiectul de Hotărâre a Parlamentului privind declararea stării de urgență

Prim-ministrul Chicu a prezidat ședința Guvernului. Pe agenda ședinței au fost două subiecte, ambele prezentate de Ministrul Nagacevschi.

A fost prezentat proiectul Hotărârii pentru modificarea legii privind regimul stării de urgență, de asediu și de război. Au fost aprobate modificări și completări la articolele 20, 22, 24 și 25 ale Legii nr. 212 - XY din 24 Iunie 2004.

La baza modificărilor și completărilor adoptate stă răspândirea rapidă în regiune a virusului COVID-19 si evoluția situației epidemiologice în țară, dar și definirea de OMS a gradului „foarte ridicat” al pericolului  legat de epidemie, care a fost caracterizat pe 30 Ianuarie 2020 drept „urgență în domeniul sănătății publice la nivel internațional”.

Executivul a adoptat și Hotărârea de a propune declararea stării de urgență și de a se adresa Legislativului pentru aprobarea proiectului de Hotărâre a Parlamentului privind declararea stării de urgență națională pentru o perioadă de 30 de zile. Guvernul va prezenta Parlamentului spre examinare proiectul de Hotărâre a Parlamentului privind declararea stării de urgență.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus