Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.02.2020

Premierul Ion Chicu a participat la ședința Colegiului MAI

Premierul Ion Chicu a participat la ședința Colegiului MAI

Prim-ministrul Chicu a participat la ședința Colegiului Ministerului Afacerilor Interne, unde a fost prezentă conducerea ministerului și a instituțiilor subordonate și coordonate. La ședință a participat și președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan.

În raportul prezentat, ministrul Pavel Voicu a informat despre rezultatele activității MAI în 2019 și prioritățile pentru 2020, menționând problemele confruntate de minister.

În 2019, echipa ministerului și instituțiile subordonate au fost concentrate pe actualizarea normelor naționale și armonizarea lor cu directivele europene, fortificarea capacităților instituționale ale MAI și subdiviziunilor, eficientizarea activității, combaterea și prevenirea corupției. Obiectivele urmărite sunt creșterea încrederii oamenilor față de Poliție și îmbunătățirea ordinii publice.

Printre problemele evidențiate sunt implementarea fragmentară și neconformă a politicilor în domeniu, diminuarea prezenței Poliției în mediul rural și deficiențele în implementarea principiilor poliției comunitare.

Ministrul Voicu a vorbit și despre managementul frontierei de stat, menționând că în 2019 a fost traversată de cca 10,37 milioane oameni la intrare în RM și 10,39 milioane la ieșire din RM.

Secretarul de stat al MAI, Ianuș Erhan, a informat premierul că Planul de acțiuni al MAI pentru 2019 a fost realizat în proporție de 74% și a prezentat explicații pentru devieri.

Ion Chicu a vorbit despre necesitatea de a combate percepția eronată a dependenței absolute a bugetului public de asistența externă care a constituit doar 2,4% în totalul de cheltuieli a RM.

Șeful Executivului a accentuat necesitatea focusării pe educația patriotică și a solicitat conducerii MAI să identifice forme și oportunități de a acționa pe această dimensiune, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus