Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.01.2020

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Curții Constituționale

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Curții Constituționale

Executarea hotărârilor Curții Constituționale este obligatorie și toate restanțele acumulate trebuie lichidate, a declarat Președintele  Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Vladimir Țurcan, președintele Curții Constituționale.

Zinaida Greceanîi a subliniat deschiderea pentru o bună conlucrare instituțională și pentru implementarea adresărilor și hotărârilor înaltei Curți. În acest sens, Președintele Parlamentului a spus că Raportul privind exercitarea jurisdicției constituționale pentru 2019 va fi examinat cu multă atenție de Parlament și se va ține cont în continuare de recomandările Curții.

Părțile au discutat despre impedimente, necesități de ajustare a cadrului legislativ, precum și acțiuni necesare de întreprins în următoarea perioadă. Președintele Parlamentului a reiterat, în context, că legile trebuie să fie clare, normele exhaustive, iar interesul public bine definit,  pentru a nu lăsa loc de interpretări și abuzuri.

Președintele Parlamentului a acceptat invitația de a participa la aniversarea a 25 de ani de la fondarea Curții Constituționale.

Președintele Parlamentului desfășoară, înainte de începerea sesiunii de primăvară, întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului pentru identificarea problemelor și priorităților pe termen mediu, anunță Direcția generală comunicare și relații publie a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus