Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.01.2020

ARBI a sechestrat, în 2019, bunuri şi active în valoare de peste 2 miliarde de lei, inclusiv automobile de lux, conturi bancare, dar şi aeronave

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale din cadrul CNA a indisponibilizat, prin aplicarea sechestrului, 803 de bunuri/active, provenite din infracţiuni, în valoare totală de 2.614.862.781 de lei. Datele se conţin în raportul de activitate al ARBI, pentru anul 2019.

În perioada menţionată, Agenţia a recepţionat, pentru executare, delegaţii ce vizează 434 de subiecţi, cercetaţi în 190 de cauze penale pentru comiterea diferitor infracţiuni. Delegaţiile au fost recepţionate de la procuraturile specializate, cele teritoriale din Comrat, Bălţi, Şoldăneşti, Chişinău, Nisporeni, Orhei, CNA, Inspectoratul general al poliţiei de frontieră şi Inspectoratul de poliţie din Şoldăneşti.

După tipul bunurilor sechestrate de Agenţie, pe primul loc se situează mijloacele de transport (201), urmate de terenurile agricole (140), conturile bancare (66), construcţiile nelocative (60), locative (59), terenurile pentru construcţii (58), aeronave, acţiuni  etc. Potrivit procedurii, bunurile sunt valorificate, iar banii din vânzarea acestora se transferă în bugetul de stat.

Potrivit CNA, Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus