Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2020

Începând cu 17 februarie 2020, procedura de vămuire electronică va fi aplicabilă și pentru destinația vamală de „reexport”

Începând cu 17 februarie 2020, procedura de vămuire electronică va fi aplicabilă și pentru destinația vamală de „reexport”

Odată cu eliminarea documentelor pe suport de hârtie și trecerea la procesarea electronică, Serviciul Vamal oferă posibilitatea agenților economici să devină mai competitivi, prin micșorarea timpului de vămuire și reducerea costurile aferente tranzacțiilor.

În acest sens, la data de 15 ianuarie 2020, a fost modificată Hotărîrea Guvernului privind procedurile de vămuire electronică a mărfurilor.

Mai mult, noile modificări vor permite agenților economici să utilizeze procedura de vămuire electronică la importul mărfurilor consolidate într-un sigur mijloc de transport, prin intermediul trimiterilor poștale internaționale sau la export, în cazul mărfurilor încărcate succesiv în același mijloc de transport din diferite locații de pe teritoriul țării și care sunt plasate în regimuri/destinații vamale diferite.

Menționăm că, procedura vămuirii electronice poate fi utilizată, actualmente, pentru regimurile vamale de ”import”, ”export” și ”tranzit”. În anul 2019, ponderea declarațiilor vamale perfectate electronic a constituit 42,1% la import, 98,5% la export și 100% în cazul tranzitului, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus