Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.01.2020

Igor Dodon a prezidat prima ședință din anul curent a Consiliului Suprem de Securitate

Igor Dodon a prezidat prima ședință din anul curent a Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat prima ședință din anul curent a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), după care, în cadrul unei conferințe de presă, a informat publicul despre agenda și rezultatele discuțiilor.

Primul subiect abordat de membrii CSS, ține de problema organizării migrației ilegale a unor grupuri de persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, în țările Uniunii Europene. În acest sens, Igor Dodon a menționat faptul că organele competente ale țării noastre, în coordonare cu partenerii de dezvoltare, întreprind toate măsurile necesare pentru eradicarea acestui fenomen negativ.

Al doilea subiect major discutat în cadrul ședinței se referă la acțiunile întreprinse de autoritățile statului în vederea implementării deciziei Consiliului Suprem de Securitate privind examinarea riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale în legătură cu înstrăinarea companiei „Avia Invest”, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

În context, părțile au examinat și situația ce ține de Compania aeriană „Air Moldova”. Președintele țării a menționat, că în ambele cazuri, actuala guvernare a țării insistă ca, contractele cu investitorii să fie reziliate, dat fiind faptul că aceștia nu-și îndeplinesc obligațiunile contractuale.

Subiectul trei abordat de membrii CSS vizează starea criminogenă și măsurile întreprinse de instituțiile statului în prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, inclusiv a crimelor grave și a celor de rezonanță. În acest sens, Igor Dodon a subliniat faptul că Guvernul Republicii Moldova examinează posibilitatea sporirii numărului de polițiști de sector în scopul prevenirii crimelor și a infracțiunilor.

Pe finalul ședinței Consiliului Suprem de Securitate a fost aprobat planul de acțiuni pentru anul 2020, care include circa 60 de subiecte, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Pentru a privi declarațiile de presă care au avut loc după ședința CCS, accesați linkul de mai jos:

https://youtu.be/JBL9D9uTRps

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus