Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.01.2020

Serviciul Fiscal de Stat: utilizatorii contului unic pot achita on line impozitele și taxele

Serviciul Fiscal de Stat: utilizatorii contului unic pot achita on line impozitele și taxele

Serviciul Fiscal de Stat anunță despre lansarea serviciului electronic ”Contul unic” prin conectarea acestuia la serviciul guvernamental de plăți electronice MPay.

Modulul „Contul unic” reprezintă o soluție de achitare a tuturor obligațiilor fiscale printr-o singură plată. Mecansimul presupune formarea unei note de plată pentru obligațiile fiscale, cu posibilitatea de transferare a sumei integrale pentru achitarea tuturor impozitelor și taxelor, cu redirecționarea către destinațiile de buget prestabilite.

Dezvoltarea serviciului și integrarea acestuia cu instituțiile bancare prin intermediul MPay, vine să simplifice modalitatea de achitare a impozitelor și taxelor, care poate fi efectuată direct de pe interfața serviciului „Contul unic” cu accesarea butonului de achitare MPay, fără necesitatea imprimării și remiterii ordinului de plată la instituția bancară.

Serviciul poate fi utilizat prin parcurgerea a cîtorva pași simpli:
Pasul 1: Accesarea SIA ”Contul curent al contribuabilului”;
Pasul 2: accesarea butonului de achitare MPay de pe interfața serviciului „Contul unic”;
Pasul 3: introducerea numărului notei de plată, pe interfața serviciului MPay;
Pasul 4: alegerea opțiunii de achitare Card bancar;


Opțiunea Internet banking urmează a fi disponibilă odată cu ajustarea de către bănci a sistemelor informaționale.

Pasul 5: Selectarea țării emitente a cardului și accesarea butonului Autorizează plată.

Cheltuielile aferente Serviciului MPay sunt reglementate de Hotărîrea Guvernului nr.280 din 24.04.2013 cu privire la unele acţiuni de implementare a Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay).

Serviciul  este disponibil pentru toți contribuabilii care au acces la serviciile fiscale electronice și utilizează serviciul „Contul unic” din cadrul sistemului informațional „Contul curent al contribuabilului”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus