Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.12.2019

Prim-ministrul Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko

Prim-ministrul Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko

Oficialii au discutat situația actuală din Republica Moldova, cu accent pe evoluția reformei justiției și dezvoltarea economică a țării. Ambasadorul UE a subliniat necesitatea elaborării unei strategii bine definite privind implementarea reformei justiției. În context, Peter Michalko a menționat importanța continuării investigațiilor începute de Procuratura Generală în dosarele de rezonanță.

Premierul a declarat că reforma justiției rămâne prioritatea Guvernului și se lucrează intens pe această dimensiune. În acest sens, șeful Executivului a vorbit despre schimbul de opinii avut cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, la Strasbourg și la Chișinău. Oficialii au discutat și problema blocajului de la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Suntem conștienți că în procesul de implementare a reformelor complexe pe care le-am demarat avem nevoie de comunicare și sprijin din partea partenerilor externi”, a adăugat Ion Chicu.

În finalul dialogului, prim-ministrul Chicu a mulțumit Uniunii Europene pentru extinderea cotelor de export pe piața europeană și a dat asigurări oficialului că Guvernul rămâne deschis pentru cooperare onestă cu UE, se arată într-un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus