Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.12.2019

S-a încheiat sesiunea de toamnă 2019 a Parlamentului

S-a încheiat sesiunea de toamnă 2019 a Parlamentului

Parlamentul s-a convocat, astăzi, în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2019. Deputații au aprobat Hotărârea cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare a anului curent.

Președinții fracțiunilor parlamentare au susținut discursuri la finalul sesiunii de toamnă, făcând bilanțul activității parlamentare.
În această perioadă, au fost adoptate 159 acte legislative, dintre care 73 legi și 100 de hotărâri, iar conform datelor preliminare 81 de proiecte de acte legislative au fost aprobate în prima lectură.  Autori a cca 70 la sută din toate actele legislative înregistrate în Parlamentul Republicii Moldova sunt deputații.  

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie. Prima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018 a avut loc pe data de 27 septembrie, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus