Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.12.2019

La Guvern s-a desfășurat o ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II – președinții de raioane și primari

La Guvern s-a desfășurat o ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II – președinții de raioane și primari

Premierul Ion Chicu a prezidat ședința comună a membrilor Guvernului cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți. La ședință au participat consilierii prim-ministrului și șefii unor agenții de stat.

„Suntem convinși că cheia succesului este comunicarea eficientă, un dialog constructiv și pragmatic între Executiv și APL. Avem un Guvern tehnocrat, deci, nu privim conducătorii raioanelor prin prisma orientării politice. Pentru noi contează soluționarea problemelor existente la nivel de raion și, în general, pe țară”, a declarat Ion Chicu.

În context, premierul a subliniat faptul că asemenea ședințe de lucru trebuie să aibă loc trimestrial. Ion Chicu a declarat că toți miniștrii vor efectua săptămânal vizite de lucru în raioanele țării, iar practica de a organiza ședințele Guvernului în teritoriu ar putea fi reluată.

„Până la sfârșitul lunii ianuarie vreau să vin în fiecare raion și să port discuții cu factorii de decizie. Tot ce contează pentru mine sunt, de fapt, pașii care vor succeda vizita mea în teritoriu”, a menționat Ion Chicu.

Președinții de raioane au trecut în revistă cele mai importante probleme existente, printre care: lipsa cadrelor, salariile neatractive pentru bugetari, drumurile proaste, imposibilitatea de a împiedica ridicarea construcțiilor ilegale și altele.

Prim-ministrul a solicitat colegilor să ia act de problemele enunțate de APL și să intervină în conformitate cu Planul de Acțiuni al Guvernului.

La finalul ședinței, Ion Chicu a îndemnat toți conducătorii să se asigure de pregătirea suficientă pentru a face față sezonului rece al anului, precizând: menținerea căilor de comunicare într-o stare practicabilă, aprovizionarea cu agent termic a instituțiilor publice și locuințelor oamenilor, precum și susținerea păturilor social-vulnerabile, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus