Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.11.2019

Octavian Armașu a participat la Clubul Guvernatorilor băncilor centrale din regiunea Balcanilor, Mării Negre și Asiei Centrale

Octavian Armașu a participat la Clubul Guvernatorilor băncilor centrale din regiunea Balcanilor, Mării Negre și Asiei Centrale

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a participat la cea de-a 42-a ședință a Clubului Guvernatorilor băncilor centrale din regiunea Balcanilor, Mării Negre și Asiei Centrale, care s-a desfăsurăt la Praga, Cehia.

Agenda discuțiilor s-a axat pe perspectivele economice și financiare globale sub aspectul  țintirii inflației în economiile emergente și cele avansate. Oficialii au făcut schimb de idei asupra expertizei de menținere a stabilității prețurilor, de reducere a vulnerabilităților și consolidare a încrederii în sistemele economice și financiare. Clubul guvernatorilor a mai examinat consecințele tranziției economice pentru țintirea inflației, precum și strategii de implementare a acestui regim de politică monetară.

Clubul Guvernatorilor este o platformă de analiză a evoluțiilor economice globale și regionale în domeniile de politică monetară, supraveghere bancară,  stabilitate financiară și alte aspecte de activitate a băncilor centrale.

Potrivit BNM, Clubul Guvernatorilor a fost înființat în anul 1998 cu scopul intensificării cooperării economice și financiare a țărilor membre, îndeosebi în domeniul bancar. Forul reunește 26 de țări-membre: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, China, Croația, Georgia, Grecia, Israel, Kazahstan, Kîrghîzstan, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia, Ucraina și Ungaria.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus