Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.11.2019

Cetățeni din Moldova și România – reținuți. Determinau tinere pentru practicarea prostituției în Germania

O femeie din Moldova și un bărbat din România, membri ai unei grupări infracționale, au fost de reținuți pentru 72 de ore de către oamenii legii, sub conducerea procurorilor PCCOCS, pentru determinarea a două tinere din Moldova să practice prostituția în Berlin, Germania.

Pentru stabilirea circumstanțelor preliminare, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, au investigat gruparea timp de o săptămână.

Ca urmare acțiunilor de investigații, a fost stabilit faptul că suspecţii determinau tinere din Moldova să practice prostituția în străinătate. Aceștia aveau următorul mod de acționare:  după identificarea fetelor, organizau deplasarea acestora în Berlin, Germania, unde le și cazau. Ulterior, acestea urmau să acorde servicii sexuale diferitor persoane contra sumei de 50 de euro pentru o oră.

Astfel, în luna noiembrie curent, suspecții se aflau în municipiul Chișinău, unde au recrutat două tinere din Moldova cu vârsta de 23 și 27 ani,  pentru care urmau să organizeze transportarea în orașul Berlin.

Însă, grație acțiunilor prompte ale ofițerilor CCTP, la 20 noiembrie 2019, suspecții au fost reținuți pe traseul Chișinău-Leușeni, în timp ce transportau tinerele din țară spre Germania, cu automobilul personal.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza infracțiunii de  proxenetism, care se pedepsește cu închisoare de la 4 la 7 ani.

La această etapă, femeia și bărbatul, care au vârsta de 28 ani ambii, se află în custodia poliției pe un termen de 72 de ore. Sub conducerea PCCOCS, oamenii legii continuă măsurile speciale de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor  și a persoanelor implicate în acest caz, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus