Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2019

Comisia Electorală Centrală, în ședința din 15 noiembrie 2019, a modificat Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice

Potrivit CEC, donațiile făcute de o persoană fizică unui sau mai multor partide politice într-un an bugetar nu pot depăși suma de 6 salarii medii lunare pe economie pe anul respectiv.

În cazul cetățenilor Republicii Moldova cu venituri obținute în afara țării, suma donațiilor nu poate depăși 3 salarii medii pe economie pe anul respectiv, iar în cazul cetățenilor Republicii Moldova cu statut de persoane cu funcție de demnitate publică, de funcționari publici, inclusiv cu statut special, sau de angajați în organizații publice în sensul Legii nr. 133/2016 privind declararea averii și a intereselor personale, suma donațiilor nu poate depăși 10% din venitul anual al acestora, totodată, nu poate depăși 6 salarii medii lunare pe economie pe anul respectiv.

Donațiile făcute de o persoană juridică unui sau mai multor partide politice într-un an bugetar nu pot depăși suma de 12 salarii medii lunare pe economie pe anul respectiv.

Textul integral al prezentei hotărârii poate fi accesat pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus