Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2019

Chicu s-a întâlnit cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău

 Chicu s-a întâlnit cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău

Premierul Ion Chicu i-a dat asigurări Șefului Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, că dezvoltarea dialogului cu Uniunea Europenă și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduce, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

„Mizăm pe continuarea și consolidarea dialogului. Înțelegem cât de importante sunt în acest sens reformele reale și suntem determinați să le promovăm. O prioritate deosebită va fi acordată reformei justiției. Asistența și expertiza UE în acest sens va fi înalt apreciată”, a spus Ion Chicu, exprimând recunoștința UE pentru suportul de durată oferit țării noastre.

Prim-ministrul a confirmat că UE este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai RM și a precizat că Executivul va continua să îndeplinească condițiile necesare pentru accesarea asistenței macrofinanciare.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova a declarat că Uniunea Europeană urmărește cu mare atenție acțiunile Guvernului de la Chișinău și implementarea reformelor asumate. În mod special, Peter Michalko a accentuat necesitatea Guvernului de a continua reformele în sectorul justiției, inclusiv selectarea Procurorului General, lupta împotriva corupției, asigurarea democrației și a statului de drept, asigurarea libertății presei, dar și continuarea investigării fraudei bancare.

În context, premierul Chicu a confirmat că Executivul dispune de toată voința și capacitățile necesare pentru a realiza reformele menționate, iar acest lucru va fi demonstrat de acțiuni concrete.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus