Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.11.2019

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat membrii cabinetului de miniștri în prima ședință operativă

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat membrii cabinetului de miniștri în prima ședință operativă

Ședința operativă desfășurată în această dimineață la Guvern a fost prezidată de șeful statului, Igor Dodon, anunță un comunicat al Executivului.

Președintele țării a cerut miniștrilor să înceapă imediat să muncească și să reformeze cele mai importante domenii care vizează siguranța și calitatea vieții cetățenilor, iar prioritatea o constituie rezolvarea problemelor curente cu care se confruntă Republica Moldova.

„Vreau să vă axați, în mod special, pe începerea sezonului rece și pe depășirea problemelor referitoare la livrarea gazului. Cred că munca miniștrilor trebuie să se concentreze mai puțin în birouri și mai mult în teritoriu”, a menționat Igor Dodon.

În cadrul întrunirii, membrii noului Executiv au discutat subiecte legate de preluarea mandatelor de către miniștri, astfel încât tranziția să fie rapidă și sigură. Premierul a punctat un set de acțiuni pe care trebuie să se concentreze miniștrii în următoarea perioadă.

“Modernizarea economiei, atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă, creșterea nivelului de viață al oamenilor, dezvoltarea domeniilor sănătate și educație, eficientizarea administrării fondurilor publice, îmbunătățirea ordinii publice, continuarea reformei justiției - sunt doar o parte dintre obiectivele noastre”, a menționat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței.

Prim-ministru a îndemnat miniștrii să se concentreze pe definirea exactă a priorităților pentru fiecare dintre structurile administrate.

“Sarcina noastră prioritară este elaborarea și aprobarea unui Plan de Acțiuni al Guvernului, care să se bazeze pe obiectivele fiecărei instituții publice din subordinea și coordonarea Guvernului”, a declarat Ion Chicu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus