Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2019

Ambasadorii UE responsabili de Parteneriatul Estic și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din Republica Moldova

Ambasadorii UE responsabili de Parteneriatul Estic și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din Republica Moldova

Ambasadorii Uniunii Europene responsabili de Parteneriatul Estic  și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din Republica Moldova și încurajarea în eforturile acesteia de implementare a reformelor. Declarații în acest sens au fost făcute de ambasadori în cadrul întrevederii de astăzi cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

Ambasadorii UE s-au arătat impresionați de faptul că coaliția a reușit depășirea rapidă a crizei politice din vara anului curent, utilizând procedee democratice și exprimând voința poporului.

A fost salutat faptul că forțele politice din majoritatea parlamentară împărtășesc responsabilitățile în cadrul coaliției, aceasta fiind o bună platformă pentru continuarea cooperării UE cu puterea de la Chișinău.

Oficialii europeni s-au arătat optimiști vizavi de eforturile întreprinse pentru consolidarea bunei guvernări, reformarea justiției și combaterea corupției.

A fost menționat faptul că pentru UE, ca și pentru autoritățile Republicii Moldova, oamenii sunt prioritatea și că cetățenii așteaptă schimbări în bine.

Zinaida Greceanîi a apreciat înalt susţinerea pe care Uniunea Europeană o acordă statului nostru, inclusiv prin intermediul Parteneriatului Estic, în special în procesul de implementare a reformelor. De asemenea, speakerul a exprimat recunoștința pentru deblocarea finanțării din partea partenerilor europeni.

Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul țării noastre pentru realizarea prevederilor acordurilor în cadrul bilateral de cooperare cu UE, ceea ce reprezintă una din prioritățile coaliției.

În încheiere, Zinaida Greceanîi a reconfirmat că autoritățile Republicii Moldova vor promova în continuare o politică externă echilibrată care să urmărească întâi de toate interesele cetățenilor și care să fie capabilă să asigure dezvoltarea bunelor relații cu toți partenerii externi ai Moldovei, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus