Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2019

Situația din Republica Moldova, discutată la întrevederea Premierului cu Grupul de raportori ai Consiliului Europei

Situația din Republica Moldova, discutată la întrevederea Premierului cu Grupul de raportori ai Consiliului Europei

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Grupul de raportori pentru democrație din cadrul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, aflați într-o vizită în țara noastră în scopul evaluării implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din țara noastră în mai multe domenii prioritare. Astfel, Maia Sandu a informat oficialii UE despre eforturile Guvernului în combaterea corupției, reformarea justiției, restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, prevenirea spălării banilor, precum și în investigarea furtului bancar.

Raportorii Consiliului Europei s-au mai interesat care sunt alte domenii prioritare ale Executivului, la care Premierul a menționat infrastructura, educația și sănătatea. Oficialii UE au apreciat curajul Guvernului Maia Sandu de a iniția schimbări atât de semnificative în țară, în doar câteva luni și au reiterat deschiderea Consiliului Europei pentru a acorda în continuare suportul necesar țării noastre în implementarea reformelor asumate.

Evaluările Grupului de raportori pentru democrație vor fi prezentate în cadrul unei reuniuni cu întreg Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, în format extins, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus