Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2019

Republica Moldova va primi peste 9 milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru implementarea Acordului de Asociere.

Republica Moldova va primi peste 9 milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru implementarea Acordului de Asociere.

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană "Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE". Republica Moldova va primi peste 9 milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru implementarea Acordului de Asociere. Banii vor fi utilizați pentru participarea Republicii Moldova în cadrul programelor UE, pentru promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, dar și pentru combaterea violenței domestice care afectează femeile și copiii.

Costul total al Acordului de finanțare este de 10,7 milioane de euro, dintre care contribuția Comisiei Europene constituie circa 9,3 milioane de euro, co-finanțarea din partea UN Women este de 250 mii de euro, iar co-finanțarea de către potențialii beneficiari ai grantului se estimează la 1,2 milioane de euro. Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană a fost semnat la 24 iulie 2019 în cadrul vizitei Prim-ministrului Maia Sandu la Bruxelles.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus