Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.09.2019

Creditorii nebancari au semnat un Cod de Conduită la evenimentul de lansare a Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative

Creditorii nebancari au semnat un Cod de Conduită  la evenimentul de lansare a Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative

Luni, 23 septembrie, a avut loc evenimentul de lansare a Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative (APCFA), în cadrul căreia au asistat peste 50 de companii din sectorul financiar nebancar, cât și reprezentanți ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Băncii Naţionale a Moldovei și Camerei de Comerţ Americane din Moldova.

În cadrul evenimentului, membrii APCFA din Moldova au semnat un Cod de Conduită, act ce asigură măsuri suplimentare pentru protecția consumatorilor. Codul de conduită va fi publicat pe paginile web ale membrilor Asociației, astfel încât, fiecare persoană care s-a împrumutat, să poată verifica dacă un anumit creditor respectă practicile etice și responsabile de afaceri stabilite de cod.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost creată marca de conformitate „Creditor responsabil”. Acesta va permite recunoașterea acelor creditori care s-au alăturat Asociației și care se vor angaja să activeze în conformitate cu principiile stabilite de Codul de Conduită.

„Întrucât industria creditelor nebancare este o industrie matură în Moldova, este important să avem un acord prompt asupra practicilor comerciale responsabile. Și anume cele de protejare a consumatorilor și dezvoltării industriei. Mai mult, o altă sarcină esențială a Asociației va fi inițierea lucrărilor cu legislatorii și autoritățile de supraveghere pentru conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen mediu a industriei”, afirmă șefa Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative, Angela Gladei.

Codul de conduită își propune să asigure un nivel mai înalt de protecție și reguli clare de cooperare pentru clienții care au primit un împrumut sau intenționează să ia unul de la membrii Asociației. Codul tratează chestiuni precum, evaluarea solvabilității clienților, practicile de marketing, procedura de revizuire a reclamațiilor și recuperarea datoriilor. Pentru a asigura aplicarea normelor prevăzute în Cod, membrii Asociației vor oferi instruire personalului lor.

Conducerea Asociației încurajează creditorii nebancari să se alăture Asociației pentru munci împreună la dezvoltarea unei industrii durabile și echilibrate. 

Asociația Patronală a Companiilor Financiare Alternative reunește 3 companii de credit nebancare. Misiunea Asociației este de a crea standarde responsabile și fiabile ale serviciilor de creditare ne bancare și cooperarea pe termen lung cu instituțiile de reglementare a pieței, precum și cu consumatorii, anunță un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus