Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.09.2019

Președintele Parlamentului participă la Forumul Președinților de Parlament din țările Euroasiatice

Președintele Parlamentului participă la Forumul Președinților de Parlament din țările Euroasiatice

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă, în fruntea unei delegații Parlamentare, la Forumul Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”
La Forum participă președinți de Parlament din 84 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 16 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Obiectivul reuniunii este stabilirea unor parteneriate durabile pe continent pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a țărilor din Europa și Asia. Participanții la Forum vor examina un nou model de parteneriat în fața provocărilor comune, precum și integrarea într-un proiect unic a Uniunii Euroasiatice, Uniunii Europene și alte proiecte regionale. La reuniune va fi discutată liberalizarea relațiilor comerciale între țările participante, diversificarea energetică, infrastructură, investiții și alte subiecte de colaborare economică.
 
Din delegația parlamentară condusă de Zinaida Greceanîi fac parte vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdat Țîrdea. Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”  se desfășoară în Kazahstan, anunță Direcția generală comunicare și relații publice Parlamentul Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus