Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.09.2019

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Iliyas Umakhanov, vicepreședinte al Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse.
 
Părțile au exprimat mulțumire pentru intensificarea relațiilor, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, între Republica Moldova și Federația Rusă. Președintele Parlamentului a menționat în context organizarea cu succes al celui de-al doilea Forum economic moldo-rus, desfăsurat la Chișinău în perioada 19-21 septembrie. Acest eveniment alături de alte proiecte constituie un nou început în relațiile de cooperare dintre cele două țări, a spus Zinaida Greceanîi. Ea a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de Consiliul Federației, optând pentru intensificarea dialogului și dezvoltarea unor proiecte de cooperare regională de succes.
Părțile au salutat reluarea activității comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.
 
Întrevederea a avut loc în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan.
 
La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdat Țîrdea. La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”  participă președinți de Parlament din 84 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 16 organizații internaționale și interparlamentare importante, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus