Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.09.2019

Piese auto, fără acte de proveniență

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în comun cu ofițerii Direcției investigare fraude economice a INI, angajații Serviciului Fiscal de Stat şi Agenției Naționale Transport Auto, la finele săptămânii trecute au efectuat acțiuni de verificare și documentare a unor persoane care desfășurau activități ilegale pe teritoriul mun. Chișinău. Aceștia procurau ilegal automobile „second hand” cu numere înmatriculare străine, care nu au fost vămuite conform procedurii legale, având drept scop dezmembrarea și comercializarea pieselor auto, fără contabilizarea sumelor bănești percepute.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că suspecții nu dețineau actele permisive pentru un astfel gen de activitate, fiind depistate peste 100 mijloace de transport destinate dezmembrării, piese auto uzate, piese noi, fără acte de proveniență, valoarea totală a bunurilor depășind suma de 8 milioane de lei.

Astfel, au fost ridicate piese noi în valoare de 100 000 lei și 76 mijloace de transport în privința cărora nu a fost respectat regimul vamal, urmând a fi încasate la bugetul de stat aproximativ 3 000 000 de lei.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracțiuni riscă amendă în mărime de la 67 500 lei la 117 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 200 de ore, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 100 000 la 300 000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus