Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.09.2019

Șeful statului a avut o întrevedere cu Președintele Senatului Regatului Belgiei

Pe finalul vizitei de lucru la Bruxelles, în Senatul Regatului Belgiei, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu speakerul, dna Sabine Laruelle.

Șeful statului a salutat cooperarea între țările noastre la diverse niveluri. Reieșind din poziția consolidată a conducerii Republicii Moldova cu privire la politica externă, Igor Dodon a pledat pentru aprofundarea și extinderea contactelor bilaterale la nivel de Parlament și Guvern.

De asemenea, Președintele țării a exprimat gratitudine Regatului Belgiei pentru susţinerea acordată, menționînd că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul Belgiei în eforturile noastre de modernizare și aliniere la standardele europene, prin implementarea reformelor structurale. Totodată, Igor Dodon a confirmat angajamentul nostru pentru procesul de implementare a Acordului de Asociere UE-RM.

Abordînd subiectul relațiilor comercial-economice, șeful statului a menționat creșterea volumului schimburilor comerciale din ultimii ani: în 2018 importul din Belgia a constituit circa 46 milioane de dolari SUA, cu 18% mai mult decît în 2017. Exportul în Belgia în 2018 a fost de circa 15 milioane, cu 14% mai mult decît în 2017. În primele șase luni ale anului curent exportul din Moldova a constituit 7,7 milioane de dolari, importul fiind de 20,7 milioane.

Oficialii au fost unanimi în opinia privind necesitatea intensificării relațiilor comerciale și valorificării potențialului existent în acest sens la justa valoare. Totodată, Președintele RM a reiterat importanța promovării politicii externe echilibrate întru construirea unui dialog pragmatic cu toți partenerii străini, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus