Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.08.2019

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrul Congresului SUA, Mike Quigley

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrul Congresului SUA, Mike Quigley

Contribuția substanțială a asistenței financiare și sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii Premierului Maia Sandu cu congresmenul american, Mike Quigley.

Prim-ministrul Maia Sandu a lansat invitația alăturării la Grupul de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA, fapt ce va contribui la consolidarea dialogului bilateral. ,,Vom aprecia înalt contribuția Statelor Unite ale Americii în susținerea proceselor reformatoare, aflate în derulare, în Republica Moldova. Contăm pe sprijinul şi o bună cooperare cu SUA în  domeniile cheie precum: democrație şi bună guvernare, dezvoltare economică şi financiară, cooperare în domeniul securităţii”, a menționat Maia Sandu.

Prim-ministrul a declarat că Executivul luptă împotriva corupției și caută soluții pentru a recupera banii furați din frauda bancară. Totodată, Maia Sandu a accentuat necesitatea gestionării corecte a resurselor statului.

De asemenea, Premierul a subliniat că actualul Guvern este interesat în relansarea Dialogului Strategic RM – SUA şi valorificarea acestui format de cooperare, prin desfăşurarea şedinţelor grupurilor comune de lucru. În același timp, Maia Sandu a mulțumit partenerilor americani pentru susținerea oferită pentru fortificarea securității, suveranității și integrității Republicii Moldova, dar și pentru contribuția SUA în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La rândul său, oficialul american a reiterat disponibilitatea Statelor Unite de a oferi în continuare sprijin Republicii Moldova. Mike Quigley a accentuat necesitatea asigurării transparenței în procesele decizionale ale statului, dar și combaterii corupției în ţara noastră, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus